Veilige en heilige ruimte

Essentieel is dat heling en duurzame transformatie naar een verruimd bewustzijn alleen kan plaatsvinden als jij je veilig voelt en je goed gegrond bent in je lichaam. Daarom baseer ik me op de polyvagaal theorie, zodat je zenuwstelsel tot rust komt en jij in een ontspannen staat van Zijn nieuwe ervaringen kunt beleven. Naast de veilige ruimte, is er een ander werkzaam principe die ik benut: de heilige ruimte en heilige rituelen en ceremonies. 

Veilige ruimte

Veel klachten en problemen die mensen ervaren, komen doordat je je onveilig voelt, oude patronen waar je in vast zit of emoties die je meeslepen. De duurzame weg naar transformatie en naar heling, geschiedt alleen als jij je veilig voelt en je goed gegrond bent in je lichaam. Je zenuwstelsel is daarin cruciaal, omdat deze het gevoel van veilig/onveilig (ontspanning/stress) aanstuurt. De polyvagaal theorie ontwikkeld door Dr. Stephen Porges geeft uitleg over de werking van het autonome zenuwstelsel. Ik heb me verdiept in de polyvagaal theorie door trainingen te volgen bij Mariëlle Spronck en bij Klara Adalena. Veel dingen die ik van nature al deed, ook in mijn individuele sessies en groepsprogramma’s, bleken passend te zijn hoe je je zenuwstelsel tot rust kunt brengen, zoals het wetenschappelijk onderbouwd is in de polyvagaal theorie. Doordat ik me verdiept heb in deze materie, kan ik mensen nog beter begeleiden zodat zij zich veilig voelen. Ik maak gebruik van technieken die daaruit afkomstig zijn.

Geen ‘quick fix’, wel uitkomst gericht

Een kern element is dat ik mensen die bij mij komen de ruimte geef dat alles er mag zijn. Ik geef ruimte dat er gevoeld mag worden, zonder in de verhalen en analyses te belanden. En vooral zonder dat er een oplossing moet komen, we omarmen wat er op dat moment is. Dat geeft een gevoel van veiligheid. Het omarmen van de situatie en klachten zoals die zijn, zijn daarin essentieel. We zoeken niet naar een ‘quick fix’, want dat is meestal niet duurzaam.

Bij voorkeur werk ik gericht met jouw concrete vraag en jouw gewenste resultaat, zodat jij zelf de verantwoordelijkheid neemt om na de sessie/training stappen te nemen die bijdragen aan jouw welzijn. Vanuit de verhoogde staat van bewustzijn waarin je terecht komt tijdens de sessie of training, ontstaan geïnspireerde acties die je zelf wilt ondernemen die bijdragen aan jouw vreugde, gezondheid en geluk.

Het vraagt wel jouw inspanning en jouw verantwoordelijkheid om schaduwkanten in jezelf aan te kijken. Ik begeleid jou hierin met veel zachtheid. Soms met enige confronterende woorden van mij als spiegel, maar altijd vanuit mijn compassievolle wezen. Ik creëer een veilige en heilige ruimte, waarin ik oordeelloos luister naar je diepste zielenroerselen. Hier vindt de werkelijke heling plaats.

Heilige ruimte

Als mensen zijn we verbonden met het Hogere, maar in ons dagelijks leven is er veelal weinig ruimte om het grote wonder van dit leven te ervaren. Ik verzorg heilige rituelen en ceremonies waarin ik mensen laat ervaren hoe heilig dit leven is én waarin zij zich verbonden voelen met de Bron. Door deze helende en heilige ervaringen zal jouw bewustzijn verruimd worden en je frequentie wordt verhoogd, waardoor jij meer vanuit je hart en ziel gaat leven en je verbonden voelt met gelijkgestemde zielen en met de Bron.

In de opleiding Portal Openers van Klara Adalena die ik gevolgd heb, heb ik geleerd om mensen eerst naar de ontspannen (ventrale) staat van Zijn te brengen, om hen vervolgens naar een hogere staat van bewustzijn te begeleiden. In de hogere bewustzijnsstaat is jouw intuïtie en wijsheid enorm groot.  Ik heb geleerd om vanuit die hogere staat van zijn jou mee te nemen naar de oorspronkelijke vraagstelling of het probleem waar je mee zit. Vervolgens kom je, vanuit die hogere staat van Zijn zelf tot ingevingen en geïnspireerde acties, waardoor je tegelijk je eigen kracht ervaart. Aanvullend kan ik ook strategieën of praktische tips aanreiken, waarmee jij in je dagelijks leven gezondere keuzes kunt maken, vanuit jouw hart.

Bij de groepsprogramma’s (trainingen, retraites) breng ik mensen samen in een cirkel, waarbij je de helende kracht ervaart van openhartig delen en authentiek samenzijn. Zo beleef je verbinding en veiligheid met elkaar. Ik werk al vele jaren met de dialoog principes van de ‘talking stick’ die de helende kracht van samen vanuit het hart delen op een gelijkwaardige manier ondersteund.

Interesse?

Heb je interesse om de helende kracht van de veilige en heilige ruimte zelf te ervaren? Neem dan contact met mij op via onderstaande link om een individueel traject te boeken of stuur een email naar info@aleen.nl en zet in het onderwerp individueel traject. Of kijk bij “Groepen” of er een groepsprogramma is die jou aanspreekt. 

Ja, ik wil een individueel traject boeken!